Vrijdag 7 juli

Algemeen

Praten over intensieve samenwerking tussen vier landen, VS, Brazilië, Filipijnen en Timor Leste, om mogelijk te komen tot een internationale provincie was een aanbeveling uit in het kapittel van 2017. Drie landen (VS, Brazilië, Filipijnen) hebben het hele traject doorlopen en presenteerden gezamenlijk hun visie op de toekomst. Een presentatie vol hoop en verwachting, waarop enthousiast werd gereageerd en waarover een aanbeveling voor het nieuwe bestuur gemaakt zal worden.

Wanneer er een internationale provincie ontstaat, heeft dit gevolgen voor de structuur. In de voorbereidingen op het kapittel waren er meerdere suggesties om landen samen te voegen tot een provincie. Ook hierover is gesproken.

Een tweede onderwerp is de naam van alle bestuurlijke eenheden die geen provincie zijn. Er werden vier verschillende namen gebruikt. Om het minder ingewikkeld te maken is nu gekozen voor een naam: regio.

 

Leiderschap is een steeds weer terugkerend onderwerp.

Respect voor anderen, kunnen samenwerken, luisteren en een voorbeeldfunctie innemen zijn elementen die bij dienend leiderschap horen. Dit is toe te passen op persoonlijk leiderschap, leiderschap in de communiteit, provincie en regio en ook op generaal niveau. Het zou fijn zijn wanneer er aandacht is voor toekomstig leiderschap in de hele congregatie.