Heitel Santiago in Santa Rita

Onze communiteit in Santa Rita bevindt zich in de wijk Heitel Santiago, in de basis gemeenschap Cirio de Nazareth, die behoort tot de parochie Sint Petrus en Sint Paulus in de wijk Tibiri, waar de zusters de zusters Maria, Joérica en Lusinete wonen.
In onze communiteit hebben we naast ons dagelijks persoonlijk en gemeenschappelijk gebed, ook een dag per maand voor gebed op ons programma staan, om ons te versterken in geloof en ons leven als religieus, vooral nu in tijd van pandemie. Deze momenten zijn erg belangrijk aangezien samen delen alleen maar verrijkt. Een onderdeel in ons wekelijks schema is een dag van gemeenschap studie volgens het permanente vormingsplan (we zijn nooit helemaal klaar).

In de Stichting Dom Hélder Câmara, in Bayeux geven we gedurende enkele dagen per week onze bijdrage volgens de lokale behoeften. Zuster Maria is altijd aanwezig in het Centrum voor Senioren in samenwerking met Janaina. Zuster Joérica stelt zichzelf ter beschikking voor de scholen en ook voor de Stichting als het nodig is en Zr. Lusinete geeft haar bijdrage aan de Moeder Michael school.

In de pastoraal zijn de zusters aanwezig in het liturgisch beraad, de bijeenkomsten van de basisgemeenschap, de pastorale zorg voor ouderen, moeder en kind-zorg en ze geven steun aan de Beweging van Barmhartigheid, zowel jongeren, volwassenen en geassocieerden die in deze wijk wonen. Met de jongeren van de Beweging van Barmhartigheid werken ze aan een vierdelig programma: spiritualiteit, vorming, actie en zending. De volwassenen van de Beweging begeleiden ze om de twee weken door hier in Heitel samen te bidden. In Várzea Nova en Santa Rita proberen ze een keer per maand aanwezig te zijn en hulp te bieden.

De zusters zijn ook aanwezig in de strijd van het volk, door de mensen te steunen, als het gaat om kleine en grotere claims, er zijn de manifestaties waarbij we hopen op een betere toekomst voor iedereen. Bijvoorbeeld: de pelgrimstocht voor de grond, dag van de vrouw.

08 maart, dag van bewustzijn der negers, dag van de strijd tegen seksueel misbruik en mensenhandel en de kreet van de uitgeslotenen.

 

Ons adres: 
Rua José Manuel do Nacimento, 25
Heitel Santiago
CEP. 58.300-000 SANTA RITA-PB
BRAZILIË

Bereikbaar op telefoonnummer: +5583-3217-6044

Alleen voor correspondentie zijn wij bereikbaar
via postbus
C.P. 54
CEP. 58.300-970 SANTA RITA-PB
BRAZILIË