Ibimirim

Toen we na het tweede Vaticaans Concilie in ons bisdom João Pessoa (Paraíba) begonnen meer met mensen te integreren, nodigde Dom José Maria Pires de zusters uit om hun grote werken, de scholen en ziekenhuizen, te verlaten en onder de mensen te gaan wonen. Het doel was één van hen te worden, in hun omgeving te worden opgenomen en deel te nemen in hun leven, hun strijd, hun overwinningen, teleurstellingen, verdriet en vreugde. We moesten bij de mensen zijn, hen helpen te groeien in hun geloof, in hun strijd, hen bewust maken van hun rechten, hen helpen protagonisten te zijn van hun eigen leven, van hun geschiedenis en hen helpen bij hun groei.

De bisschop gaf ons de raad om zes tot negen jaar als een kleine gemeenschap tussen de mensen te blijven en daarna weer te vertrekken. Daarom zagen we na zeven jaar dat de communiteit van Ibó zelfstandig verder kon zonder onze fysieke aanwezigheid, want in die tijd groeiden de mensen in de communiteit naar hun eigen verantwoordelijkheden en namen ze de groei als gemeenschap over. Daarom besloten we om onze communiteit te sluiten zodat deze basisgemeenschap zelf haar ontwikkeling kon voortzetten.

We opende een nieuwe religieuze communiteit in de stad Ibimirim in de wijk Boa Vista. De zusters Dalva en Graça zijn verantwoordelijk voor deze nieuwe missie.

De communiteit van Ibimirim werd opgericht in augustus 2019.

Het oorspronkelijke voorstel van de bisschop van dit diocees, Dom Gabriel, was dat de zusters zouden helpen in de nederzettingen van landloze boeren. Maar gezien de grote behoefte in de hele parochie, met slechts één priester, zijn we begonnen te helpen bij de vorming en de begeleiding van de gemeenschappen op het platteland. We werken samen met de economische raad, in de voortgezette vorming en in de organisatie van de basisgemeenschappen. Het is onze missie om aanwezig te zijn op de plaats waar we wonen en de vorming van leiders in de gemeenschappen mogelijk te maken, de vieringen van het Woord te verzorgen, te dopen en groepen jongeren te begeleiden en te helpen bij hun vorming.

Naast ons pastorale werk geven we aandacht aan onze eigen religieuze communiteit. We bestuderen de artikelen in het tijdschrift Convergència van de CRB National (KNR), evenals de Bijbel volgens de richtsnoeren van de CEBI, we studeren de Engelse taal en houden één dag stilte per maand voor gebed. We proberen ons leven vorm te geven door ons pastoraal werk, ons communiteitsleven en ons gebed.

 

Ons adres:
Rua José Mendonça, 45
Bairro Vila da Caixa
CEP. 56.580-000  IBIMIRIM-PE
BRAZILIË


Bereikbaar op telefoonnummer: +5583-98630-8087