East Haven

Zr. Barbara Connell, SCMM: Gepensioneerd Ziekenhuispredikant

Zr. Barbara geniet van fietsen, de maandelijkse vergadering om van gedachten te wisselen met haar boekclub in Mercy Center, en ook van het deelnemen aan de wekelijkse bijeenkomsten van haar Kleine Christelijke Gemeenschap binnen de parochie om de lezing uit de Heilige Schrift voor de zondag te bespreken.

Zr. Barbara is de penningmeesteres van de post-provincie.

Zij is ook een vrijwilliger in de East Haven Gemeenschapskeuken. Dit programma maakt het mogelijk om mensen twee keer per maand samen te laten komen in een gastvrije omgeving om van een gratis, heerlijke zelfbereide maaltijd te genieten.  

 

 

 

Zr. Barbara Ann Valentine, SCMM: gepensioneerde schoolpsycholoog 

Barbara Ann lijdt aan een longziekte, waardoor haar bewegingsvrijheid beperkt is.

Zij krijgt 24 uur per dag en 7 dagen per week zuurstof.

Haar liefdewerk is het breien van mutsen en sjaals voor de daklozen.

Zij werkt mee met de “Midnight Run” – een groep die verbonden is met de kerk.

Zodra zij 15 tot 20 mutsen en sjaals af heeft belt zij haar contactpersoon om ze te komen afhalen.

Deze groep brengt maandelijks een bezoek aan de dakloze mannen en vrouwen in New Haven om hen voedsel, kleding en lichaamsverzorgingsproducten te brengen. Zij hoopt dat ze 20 tot 25 sets klaar zal hebben voor de winter.

 

Zr. Janice Buszta, SCMM: gepensioneerde lerares middelbaar onderwijs 

Zr. Janice is al een aantal jaren een vaste docente in het ESL (Engels als tweede taal) programma in de omgeving van New Haven.

Dit programma werd opgezet door de Dominican Sisters of Peace met het doel basis taalvaardigheden aan te bieden om zo zelfvertrouwen en emancipatie te ontwikkelen en op te bouwen.

Het biedt volwassenen gespreksvaardigheid om hun vermogen met anderen te communiceren te verbeteren in deze natie met zoveel verschillende culturen en talen.