ICC, 9 juni 2022

ICC

Vandaag was het de derde dag! We begonnen deze met een prachtig gebed onder leiding van de zusters uit de Filipijnen. Het thema van de dag was: Missie –  toepassen van onze spiritualiteit.

Elk land was uitgenodigd om een ​​diapresentatie te maken over hun missie. Ze waren allemaal zeer inspirerend. Ook al is er een afname van het aantal zusters in Europa, er is nog steeds veel energie en vitaliteit.

Tijdens de pandemie moesten onze zusters zichzelf opnieuw uitvinden, de missie stopte niet en ze moesten creatief zijn om de nieuwe uitdagingen te overwinnen. Ze toonden zich dappere vrouwen.

In de middag stonden we stil bij de encycliek Laudato Si, zorg voor ons gemeenschappelijk huis. Frater Broer hielp ons nadenken over de verantwoordelijkheid die we allemaal moeten hebben met het milieu en de wereld om ons heen. Alles hangt met elkaar samen. In kleine groepen beantwoordden we de volgende vragen:

Als het gaat over de missie, waar ben je trots op met betrekking tot Laudato Si? Wat vraagt ​​meer aandacht? Concrete voorbeelden maakten duidelijk wat ieder in het eigen land deed.