Maria 

Algemeen

Maria, Moeder van Barmhartigheid is de speciale titel die aan onze congregatie gegeven is. In de maand mei plaatsen we niet alleen onszelf, maar ook degenen die onze bescherming nodig hebben zoals de armen, zieken, vluchtelingen en al die anderen die door velen niet gezien worden, onder bescherming van Maria. Het is een bijzondere maand en we voelen ons geïnspireerd door moeder Maria.

Er zijn vele namen voor Maria zoals: Maria Heilige Moeder van God, de Heilige Maagd der maagden, Moeder van de kerk, Moeder van de goddelijke genade, Moeder van goede raad, Mystieke roos, Sterre der zee en Moeder van eeuwigdurende bijstand. Misschien voel je je persoonlijk geïnspireerd door één van deze Maria’s. Misschien wel door een andere moeder Maria.

In de volgende Briefings willen wij de Maria publiceren die voor u iets betekent. Stuur ons een foto van uw favoriete Maria. Het kan een foto zijn van een beeld, een schilderij, maar het zou ook een foto van een persoon kunnen zijn. Geef daarbij een korte motivatie waarom dit beeld u inspireert. Stuur uw bijdrage naar het secretariaat: generalate@sistersofcharity.nl  Of per gewone post: Generalaat Zusters van Liefde SCMM, Hinthamerstraat 164, 5211 MV  's-HERTOGENBOSCH.