Rondgang door de Nederlandse provincie

Algemeen

De eerste volle werkweek van de maand maart besteedde het generaal bestuur aan het bezoeken van de communiteiten in de Nederlandse provincie. Het was eigenlijk een kennismakings-bezoek van het nieuwe generale bestuur, maar door privéomstandigheden was Zr. Hermin afwezig. Toch werden het bijzondere dagen.
Maandag 5 en dinsdag 6 maart was het generaal bestuur in Tilburg, op woensdag ging de reis naar Insula Dei in Arnhem en op 8 maart werd het werkbezoek afgesloten in Raalte. Leden van het provinciaal bestuur waren ook aanwezig tijdens de bezoeken.

Waar het bestuur ook kwam, overal werden ze hartelijk en gastvrij ontvangen. Zr. Dorine introduceerde Zr. Elisangela en Zr. Josephine. Beide nieuwe bestuursleden vertelden wat ze gedaan hadden voordat ze gekozen werden in het generaal bestuur. Diverse zusters hadden een periode in Brazilië of de Filippijnen doorgebracht en er werden dierbare herinneringen gedeeld.

Ook werd de mogelijkheid geboden om te praten over het verslag van het generaal kapittel. Veel zusters waren geïnteresseerd in de komst van de geassocieerde leden afgelopen november in Brazilië. Ook werden er vragen gesteld over de toekomst van de kleine delen: Brazilië, de Filippijnen en Timor Leste. Tijdens het generaal kapittel werd namelijk een interessante gedachte besproken om deze drie delen tot één deel samen te voegen. Het generaal bestuur is gevraagd om deze gedachte te onderzoeken en verder vorm te geven.

De belangrijkste constatering van de zusters die het generaal bestuur ontmoette, was dat het charisma van de congregatie doorgaat. Een bemoedigende gedachte voor een hoopvolle toekomst.