8 juni 2017

Kapittel

De derde dag van het generaal kapittel begon met een inspirerende openingsviering die voorbereid werd door de zusters uit Amerika. Nadat een samenvatting van gisteren werd verspreid in vier talen, gunden de zusters uit Engeland/Ierland, Brazilië en Amerika ons een inkijkje in het wel en wee van deze provincies. De kapittelleden waren vol lof over de bijdragen van alle provincies en waren geraakt en dankbaar SCMM zusters te zijn. We hopen deze presentaties toegankelijk te maken voor de zusters in de verschillende delen van de congregatie.

Daarna richtten we onze aandacht op het eerste inhoudelijke onderwerp: charisma en zending. Zr. Dorine en Zr. Hermin verzorgden een korte maar interessante inleiding op dit thema. Vervolgens werkten we in internationale groepen om ons charisma en de zending te herontdekken. We spraken samen over het vuur dat ons drijft en hoe we dat vuur opnieuw aan kunnen wakkeren zoals het brandde in het begin van de congregatie. We deelden ook onze ideeën over de vorming en benoemden vele andere thema’s die verder ontwikkeld kunnen worden in de toekomst. De uitdaging wordt om met deze ideeën tot goede aanbevelingen te kunnen komen rond charisma en zending in de toekomst.

Na de theepauze vond de eerste aanzet plaats om tot de verkiezingen te kunnen komen voor de keuze van een nieuw generaal bestuur. De dag eindigde met een eucharistieviering. Tjeu sprak over de verschillende gaven van de Heilige Geest die de apostel Paulus levendig beschreef in zijn brieven.

Downloads