Werkbezoek België

Algemeen

Het generaal bestuur heeft op 10 april een bezoek gebracht aan de zusters van de Belgische provincie. Rond een uur of 10 waren ze in België en werden ze door het provinciaal bestuur gastvrij ontvangen op het provincialaat in Zonhoven. Er werd kennis gemaakt met de twee nieuwe bestuursleden: Zr. Elisângela en Zr. Josephine. Ook werden er wat nieuwtjes uitgewisseld, onder andere over de verkoop van het pand in Borgloon, maar het grootste deel van de tijd werd er gepraat over het naderende provinciaal kapittel. De Belgische provincie telt nog 24 zusters waarvan er 13 in H. Catharina wonen, het centrum voor de zusters die zorg nodig hebben.

Na een goed verzorgde lunch, ontmoette het generaal bestuur de zusters die buiten H. Catharine wonen. Deze zusters waren geïnteresseerd hoe het met de zusters in de dichtbije en verre provincies was. Aan de hand van een aantal foto’s werden ze meegenomen naar Nederland, Groot-Brittannië/Ierland, USA, Brazilië, Indonesië, Filippijnen en Timor Leste. Voor iedere zuster was er aan het einde van de bijeenkomst een klein bloemetje.
Na anderhalf uur vertrok het generaal bestuur naar H. Catharina voor de ontmoeting met de zusters daar. Ook hier was de ontvangst allerhartelijkst. De zusters zaten allemaal al te wachten op het bezoek uit Nederland en wilden graag kennismaken met de nieuwe gezichten die ze voor zich zagen.

Na een dag van ontmoeten werd het bestuur nog uitgenodigd op een heerlijke broodmaaltijd bij Zr. Marie-Louise en Zr. Amandine. Terugkijkend op een enerverende maar mooie dag arriveerden ze rond 20.30 uur terug op het generalaat.