7 juni 2017

Kapittel

Ook vandaag weer kwamen er veel hartverwarmende goede wensen binnen. Deze maken duidelijk dat er overal in de Congregatie meegeleefd wordt met de zusters in het kapittel.

De dag begon met een korte gebedsviering, voorbereid door de Indonesische provincie. Iedere dag staan voor de opening enkele verzen van Psalm 103 centraal. Het openingslied was daarom ook deze psalm.

Mijnheer Van den Bergh, financieel adviseur van het generaal bestuur, informeerde de kapittelleden over de financiële situatie van de congregatie. Hij schetste een redelijk rooskleurig beeld en plaatste enkele kritische kanttekeningen. Nadat alle kapittelleden akkoord waren met de gegeven informatie, werd het generaal bestuur gedechargeerd. Zr. Mel Ryley had voor de vijf bestuursleden een dankwoord. Ze refereerde aan de vele uren die de bestuursleden besteed hebben aan het reizen naar de verschillende delen, aan het voorbereiden van internationale vergaderingen, aan het onderhouden van de vele contacten en aan hun inzet voor het welzijn van de zusters in de congregatie. Er was ook nog een cadeau: een prachtige schaal waarin gouden snippers verwerkt zijn.

De ochtendbijeenkomst werd afgesloten met een feestelijk drankje.

De namiddag was voor de presentaties van de verschillende delen van de congregatie. Het waren indrukwekkende beelden, zowel van de oudere als van de jonge delen. De presentaties zijn nog niet allemaal gehouden, maar donderdagochtend wordt hiermee verder gegaan.

We sluiten af met een eucharistieviering waarin Tjeu van Knippenberg aansluit bij het Evangelie van de dag dat ging over eeuwig leven, dat NU aanwezig is en verleden en toekomst insluit.