6 juni, eerste dag

Kapittel

De eerste dag van het kapittel zit erop. Vanmorgen na het ontbijt kwam de bus ons halen om naar Tilburg te gaan waar de openingsviering plaatsvond. Tjeu van Knippenberg CM was de voorganger. Alle kapittelleden werden opgeroepen door Zr. Rosa Olaerts om de komende weken de congregatie te dienen. Gezamenlijk verlieten we de kapel van het moederhuis onder het zingen van het Veni Creator nadat Tjeu ons eraan herinnerde in zijn homilie om open te staan voor het werk van de Heilige Geest door goed te luisteren, kijken en elkaar te begrijpen, ondanks onze verschillen.

Na een heerlijke lunch in ZIN, opende Zr. Rosa het generale kapittel met een korte maar inspirerende toespraak. Hierin herinnerde ze de kapittelleden aan hun taak: het bewaren van het erfgoed van de congregatie, ons charisma en om samen te werken in het belang van de Congregatie.
De voorzitter en secretaris voor de verkiezingen werden gekozen en verschillende kapittelleden stelden zich beschikbaar voor de verschillende commissies.

Aan het einde van de dag zei Tjeu in een korte reflectie dat de H. Geest door ons sprak in onze hoop, onze wensen en ons gebed. Hij overstijgt alle talen.