Noodweer in Zuidoost Azië

Algemeen

De cycloon Seroja veroorzaakte afgelopen zondag in Zuidoost Azië hevige regenval waardoor overstromingen en landverschuivingen ontstonden. Hierdoor zijn in Indonesië en Timor Leste meer dan honderd mensen omgekomen. Daarnaast worden tientallen mensen vermist. Onze zusters die in de getroffen gebieden wonen, zijn gelukkig allemaal in veiligheid.

Op het eiland Flores, waar we twee communiteiten hebben, zijn zeker 44 mensen overleden door het noodweer. De zware neerslag leidde daar tot overstromingen en aardverschuivingen. Tientallen huizen raakten bedolven onder de modder, meldde de rampen-bestrijdingsdienst.

Ook Timor Leste is geraakt door het extreme weer. Zeker 27 mensen werden daar gedood door aardverschuivingen, overstromingen of vallende bomen, vooral in de hoofdstad Dili. Volgens de meteorologen is het noodweer nog niet voorbij, en zullen verschillende delen van zuidoost Azië ook deze week te maken krijgen met veel regen, harde wind en hoge golven.

Op dit moment zijn duizenden mensen in de getroffen gebieden al geëvacueerd. Ook wordt nog steeds gezocht naar slachtoffers, maar die zoektocht wordt bemoeilijkt door de blijvende slechte weersomstandigheden, bruggen die ingestort zijn en wegen die onbegaanbaar zijn geworden.

We vragen uw gebed om de zusters en de bewoners van Sumba, Flores en Oost-Timor een hart onder de riem te steken.