ICC in Chicago

ICC

De ICC in Chicago is begonnen. Door omstandigheden zijn de zusters uit Timor Leste vertraagd, maar de drie andere delen van de congregatie zijn vertegenwoordigd: Brazilië, de Filippijnen en Amerika.

De vergadering begon met een officieel gedeelte waarin Zr. Hermin de bijeenkomst opende met een reflectie op het verhaal van Nehemia en Zr. Elisangela het belang toelichtte van samenwerken aan een vitale toekomst. Daarna volgde een gebedsdienst.

Daarna wisselden de deelnemers hun verwachtingen uit en liet Zr. Pauline LaMothe een korte animatie zien van het proces dat een eitje doorloopt om vlinder te worden. Dat is geen gemakkelijk proces, want er liggen allerlei gevaren op de loer. Maar als dat proces goed verloopt, ontpopt zich een mooie vlinder die in staat is om bloemen te bevruchten en opnieuw eitjes te leggen zodat er zich in een volgende generatie vlinders kunnen ontwikkelen. Een mooie beeldspraak voor een moeilijk en pijnlijk veranderingsproces.

Zr. Pauline liet op een aangename manier de zusters kennismaken met elkaar zodat ze de komende dagen in alle openheid en vertrouwen kunnen praten en nadenken over de toekomst van de congregatie.